med vocal jazz

 

Nivå Musiklaugs kor er blevet dygtigere end nogensinde før takket være internationalt anerkendt dirigent.

 

Korets venner begejstrede

At Nivå Musiklaugs kor er blevet dygtigere og kan levere underholdende koncerter kan det faste publikum bevidne. Således udtalte en begejstret ven af en af korsangerne efter julekoncerten på Nivågårds malerisamling: "Koret er blevet meget bedre end tidligere… Det rislede mig ned af ryggen!"

 

Underviser på musikkonservatorium

Succesen skal tilskrives korets arbejde med sangene tirsdag efter tirsdag på Nivå Skole Syd og ikke mindst dirigent og arrangør Jesper Holm (Humlebæk) som til daglig underviser i rytmisk korledelse på Det Jyske Musikkonservatorium. Han har tidligere undervist ved Hogeschool voor de Kunsten, Tillburg i Holland og er en af pionererne inden for vokal jazz i Danmark. Han har skrevet korarrangementer for Danmarks Radios Pigekor og jazz-bassist Chris Minh Doky blandt andet. Et af disse, nemlig "Walking in A Winter Wonderland" for kor og bas blev genopført af Nivå Musiklaugs kor, bassist Morten Lundsby og selvfølgelig Jesper Holm ved julekoncerten i Teaterhuset i Nivå.

 

Ville prøve kræfter med amatørkor

Jesper Holm ved, at hans elever på konservatoriet ofte kommer til at undervise amatørkor, og derfor fik han lyst til at udforske, hvordan dét er, og det nyder Nivå Musiklaugs kor nu godt af. Jesper har også sit eget professionelle kor "Touché".

 

Korsang for fuld udblæsning

Jesper udfordrer ugentlig koret med rytmeøvelser, cirkle songs og vocal painting. Det sidste er et tegnsprog, der gør det muligt for korlederen at improvisere melodier og udtryk gennem kor. Han opmuntrer koristerne til improvisation og julekoncerterne bød på ikke mindre end fire "scat-sangere". Det var med til at sætte fut i koncerterne.

 

Tiltrækker sangere fra hele omegnen

Nivå Musiklaugs kor tiltrækker sangere både Kokkedal, Fredensborg, Allerød, Hillerød og selvfølgelig Nivå. Linda fra Hillerød hørte korets koncert til Nivå Festival i sommer, og med det samme vidste hun, at her var koret hun havde ledt efter.    

Koret tæller ca. 27 sangere i alderen 35-75, heraf både mænd og kvinder, men der er plads til flere, ikke mindst de dybe stemmer. Så vel mødt til alle friske basser og tenorer, der kan synge og har rytme. Alle sangere kommer til en stemmeprøve, efter en prøvegang eller to, for at sikre niveauet.